Έκανε «στάση» στη Λιβαδειά, στο κατάμεστο προαύλιο του Διοικητηρίου το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή(ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ταξίδι του      50ου φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή   στη Λιβαδειά.

Το φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής διανύοντας ένα δρόμο μισού αιώνα, που μπορεί να μοιάζει μακρινός αλλά δεν έχει επηρεάσει καθόλου τη ζωντάνια, τη διάθεση και τη δίψα για ακόμα περισσότερα, που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτικής και πολιτιστικής δράσης της ΚΝΕ, ολοκλήρωσε με επιτυχία το ταξίδι του στη Λιβαδειά.  

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, το προαύλιο του Διοικητηρίου της Λιβαδειάς γέμισε με ανθρώπους  κάθε ηλικίας, με εργαζόμενους, νέους, μαθητές, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ, που με σύνθημα “γράφουμε ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο, το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός” επιβεβαίωσε γι` άλλη μια  φορά πως το φεστιβάλ ξεχωρίζει και αντέχει γιατί είναι φτιαγμένο από μοναδικά υλικά, από αυτά που χαρακτηρίζουν το ΚΚΕ και τη νεολαία του, την εθελοντική προσφορά και τη συλλογική δουλειά των μελών της.

 Το πρόγραμμα ξεκίνησε στο μαθητικό στέκι, όπου με quiz αφιερωμένο στον αθλητισμό, μαθητές, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ συζήτησαν για τον αθλητισμό κι έμαθαν τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για το δικαίωμα όλων στην δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό και για το μάθημα της φυσικής αγωγής στα σχολεία.

Η κεντρική ομιλία έγινε από την Κλειώ Χριστοπούλου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ,  η οποία τόνισε την σημασία του φετινού επετειακού φεστιβάλ, λέγοντας πως «50 χρόνια τώρα, αποτελεί την τολμηρή νεανική έφοδο στο μέλλον, με τη διάδοση των επαναστατικών, ανατρεπτικών ιδεών του ΚΚΕ. 50 χρόνια τώρα, προσφορά στη δημιουργία, στον Πολιτισμό, στην Τέχνη που εμπνέεται και εμπνέει τους αγώνες του λαού και της νεολαίας. 50 χρόνια ακατάπαυστη πάλη, που αγκαλιάζει τις ελπίδες, τις διεκδικήσεις και τα όνειρα των νέων ανθρώπων. Σ` αυτά τα 50 χρόνια εκφράστηκαν οι αγώνες, οι θυσίες, οι πόθοι και οι ελπίδες όλων των γενιών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, του αγωνιζόμενου λαού, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και κάθε είδους καταπίεση, για τον κόσμο που μας αξίζει.»  Αναφέρθηκε στην επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργεί ο καπιταλισμός που σαπίζει, λέγοντας πως «η οργάνωση της οικονομίας με κριτήριο τα κέρδη των λίγων, η εξουσία στα χέρια μιας κοινωνικής μειοψηφίας, των εκπροσώπων των επιχειρηματικών ομίλων, δεν γίνεται απλά εμπόδιο στην κοινωνική πρόοδο και ευημερία, αλλά δημιουργεί συνεχώς τα αδιέξοδα και τις καταστροφές που ζούμε».                     «Ο λαός» συνέχισε «μπορεί να εμπιστευτεί τη δύναμη και το δίκιο του, να βαθύνει τις δυσκολίες του συστήματος με τη δύναμη της οργάνωσης και της πάλης του. Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα χαμένα χρόνια και νέες παγίδες. Τα περί “προοδευτικής” ή οποιασδήποτε άλλης εναλλακτικής μέσα σε αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα, μέσα στην ΕΕ των λόμπι και στο ΝΑΤΟ των πολέμων, που αναμασούν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά και άλλοι πρόθυμοι, είναι ένας νέος γύρος κοροϊδίας του λαού. Το έργο το έχουμε δει πάρα πολλές φορές με πολλά και διαφορετικά κόμματα και χρώματα. Ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται. Η βαρβαρότητα δεν γιατρεύεται»

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με μεγάλη συναυλία με την Μελίνα Κανά και τον Αλέξανδρο Κτιστάκη που ενθουσίασαν το νεανικό κοινό με τις ερμηνείες τους κι έκλεισε με λαϊκό – ρεμπέτικο γλέντι με τους Γιώργο Πούλο, Αγγέλα Παπαδά, Θέμη Παπαϊωάννου και Νίκο Μακρή.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για το βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής όπου οι παρευρισκόμενοι μπορούσαν να προμηθευτούν παλιούς και νέους τίτλους βιβλίων, ενώ γι` άλλη μια χρονιά οι μικροί φίλοι της ΚΝΕ είχαν της δική τους ξεχωριστή γωνιά του Κόκκινου Αερόστατου, με δημιουργική δραστηριότητα και παιχνίδι.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο